Румен Петков: За или против ще ни даде самочувствие като нация

Румен Петков

Снимка: cross.bg

/КРОСС/ „Силно се надявам всички кметове от региона, независимо от политическите си пристрастия да се включат активно в кампанията за референдума, защото проектът АЕЦ Белене е важен за всички”, каза в Плевен депутатът от левицата Румен Петков. Той обясни, че този въпрос засяга не просто само Белене, Никопол или Левски, а най-вече засяга Плевен и очаква от кмета на града да вземе активно участие в кампанията.

Румен Петков обясни, че освен изключителната значимост на бъдещето на ядрената енергетика, не трябва да се пропуска факта, че това е първият шанс на българските граждани да участват лично във вземането на стратегически решения за своето бъдеще.

Депутатът подчерта, че независимо дали са за или против, от гледна точка на развитието на демократичните процеси, е много добре, гражданите да участват и да заявят позицията си. „Това може да ни даде самочувствие на нация, а не на някакъв случаен сбор от хора, които два пъти дневно гледат рязане на лентички, а през останалото време гладуват и псуват”, каза Петков.

Източник: referendumbelene.com

Публикувано на АЕЦ, Референдум и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s