Започва разяснителната кампания за националния референдум

Започва разяснителната кампания за националния референдум, който ще се проведе на 27 януари. Въпросът, който ще реши референдума е “за” или “против” развитието на ядрената енергетика у нас чрез изграждане на нови ядрени мощности. Кампанията трябва да приключи в 24 часа на 25 януари. Следващия ден – 26-ти – е ден за размисъл.

Референдум за АЕЦ Белене

Снимка: cross.bg

По двама застъпници на противоположните тези са участниците. “За” нова АЕЦ ще агитира Инициативният комитет, представляван от Стефан Воденичаров, който събра над 700 хиляди подписа в своя подкрепа. Също “за” ще ни убеждават 76-те народни представители, участвали в преформулирането на въпроса.

Инициативни комитети начело с Иван Иванов и Мария Капон ще доказват защо трябва да отговорим с “не” на въпроса. Кампанията ще се финансира основно със средства на инициативните комитети. Разрешени са и дарения.

Хората, които ще гласуват по настоящ адрес, най-късно до 12 януари трябва да обявят това пред общинската администрация. До края на днешния ден избирателите с трайни увреждания могат да направят заявка за гласуване с подвижна избирателна урна. Секции в чужбина ще се разкриват, ако има подадени поне 20 заявления от български граждани.

Публикувано на АЕЦ, Референдум и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s